[...] ilość cholesterolu zawartego w pokarmie przenika bezpośrednio do krwi. Większość cholesterolu, który krąży w krwiobiegu, produkuje wątroba - głównie w reakcji na nasycone kwasy tłuszczowe i ich izomery trans (wyjątkowo niezdrowy rodzaj tłuszczów, powstający podczas ich obróbki przemysłowej), obecne w naszej diecie. Pionierski eksperyment [...]
[...] składzie zarówno węglowodany o doskonałej przyswajalności, jak również jest źródłem niezbędnych protein. Dodatkowo baton ten zawiera w składzie witaminy, minerały oraz aminokwasy o rozgałęzionych łańcuchach bocznych (BCAA). NUTREND baton Power Bike Bar doskonale zaspokaja uczucie głodu, dodaje długotrwałej energii do działania, a także [...]
JAK CHRONIĆ PAMIĘĆ, KONCENTRACJĘ I SZCZĘŚCIE? Osoby, które sporo czytają, interesują się otaczającym światem, oglądają telewizję, uczą się języków obcych, rozwiązują łamigłówki, są aktywne, czyli gimnastykują szare komórki, do późnej starości zachowują sprawność intelektualną. Nie tylko jednak takim działaniom zawdzięczany biegłość umysłu. Procesy [...]
[...] 1610 kJ/385 kcal Białko 75 g Węglowodany 7,8 g w tym cukry 5,9 g Tłuszcze 5,9 g w tym nasycone kwasy tłuszczowe 3,7 g Błonnik pokarmowy 0,0 g Sód 0,25 g Aminokwasy łącznie: 75000 mg w tym: L-kwas glutaminowy [...]
Regularna aktywność fizyczna jest zalecana jako jedna z podstawowych metod pozwalających na wzmocnienie kości i mięśni, utrzymanie prawidłowej ruchomości stawów i zapobieganie ich zesztywnieniu... Co lubią nasze stawy? Jak dotąd jeszcze nikt nie udowodnił, że stan naszych stawów zależał od diety. Istnieją jednak doniesienia naukowe świadczące o [...]
[...] komórki mięśni nie otrzymują wszystkich aminokwasów i węglowodanów które potrzebne są do wzrostu. Insulina jest "kierowcą". Kieruje substancje odżywcze (węglowodany i aminokwasy) do komórek mięśni. Jednakże, jeśli nie może wykonać swojej pracy, trzustka rekompensuje to przez wydzielanie większych ilości insuliny. Nadmierne wydzielanie insuliny [...]
[...] te kalorie lepiej wykorzystać!!! Zamiast batona zjesc porządny pyszny,pełnowartościowy obiad!!! A zatem: Kazdy posiłek musi zawierac pełnowartościowe BIAŁKO(zawierające aminokwasy rozgałężione, ktore wpływaja zbawiennie na budowe twojej tkanki miesniowej oraz utrudniaja jej utrate podczas redukcji!!) Żródła Białka Oczywiscie nieprzetworzone. [...]
[...] weglowodany w okolicach treningu, oraz zapobiegnie odkladaniu sie tkanki tluszczowej. Kolejnym profitem jest to, ze dzieki diecie LC nauczymy sie lepiej wykorzystywac kwasy tluszczowe, w tym i nasze wlasne. Po szersze info odnosnie tego typu odsylam Was do artykulu Łukasza Kowalskiego oraz na nasze forum. Wracajac do konkretow. Ilosc [...]
[...] (więzadła, chrząstki). Oznacza to poprawę regeneracji, uzyskanie suchej masy mięśniowej, naprawę starych kontuzji i wzrost siły. Pozatym GH pomaga organizmowi uwalnianiać kwasy tłuszczowe. Efekt to spalanie tkanki tłuszczowej poprzez wykorzystanie ich jako energię. Osoby uprawiające sporty wydolnościowe stosują znacznie mniejsze dawki niż [...]
[...] wzmacnia zachodzące w organizmie procesy termogeniczne (wydzielanie energii powstałej podczas spalania tłuszczy w postaci ciepła) i lipolityczne (rozkład tłuszczy na wolne kwasy tłuszczowe). 3 7-Dihydro-3,7-Dimethyl-1H-Purine-2,6-Dione (Teobromina) - Pochodna kofeiny występująca w ziarnie kakaowym. Mylona z kofeiną (czekolada nie zawiera [...]
[...] przeciwzakrzepowych, zmniejszając ryzyko rozwoju schorzeń naczyń krwionośnych. Chroni czerwone ciałka krwi i tkanki przed zniszczeniem przez wolne rodniki, chroni również kwasy tłuszczowe przed rozkładem. Witamina K Źródła: jarmuż, brukselka, sałata, brokuły, szpinak, rzeżucha, pokrzywa Działanie: Bierze udział w procesie krzepnięcia krwi, [...]
[...] na szybką przemianę materii. Dietetycy coraz częściej zalecają ograniczenie spożywania mięsa ze względu na to, że zawiera ono szkodliwe dla naczyń krwionośnych ,nasycone kwasy tłuszczowe. Twój organizm jednak nie może się obyć bez białka zwierzęcego. Chude mięso, drób i ryba zagwarantująci zdrowie. W przeciwieństwie do ludzi z innymi grupami [...]
[...] jest źródłem glukozy i fruktozy. Wartość odżywcza Na porcję (95g): Wartość energetyczna: 1295,8 kJ/ 310 kcal; Białko: 30g; Węglowodany: 47g, w tym cukry: 2g; Tłuszcz: 0,2g, w tym nasycone kwasy tłuszczowe: 0g; Błonnik pokarmowy 0g; Sód 0g. Zmieniony przez - Leksykon w dniu 2010-10-31 12:49:46 Zmieniony przez - Leksykon w dniu 2010-10-31 12:52:12
[...] dużym stopniu wypełnimy trzy wyżej wymienione warunki wypracowania dobrej formy. 1. Bezboleśnie Zmorą sportowców-amatorów wracających do ćwiczeń po wakacjach są popularne zakwasy, czyli opóźniona bolesność mięśni powodowana mikrouszkodzeniami mięśni szkieletowych wynikającymi z treningu. Nie da się jej wyeliminować całkowicie, jednak [...]
[...] i węglowodany w diecie osób ćwiczących. Podstawy żywieniowe oraz zasady prawidłowego stosowania odżywek 22. Wzbogacanie wartości odżywczej diety. Preparaty witaminowe, kwasy tłuszczowe, probiotyki Najlepsi wykładowcy: 1. prof. Adam Zając, prof. Stanisław Poprzęcki, dr Miłosz Czuba — autorzy kilku monografii i kilkudziesięciu [...]
[...] wzmacnia zachodzące w organizmie procesy termogeniczne (wydzielanie energii powstałej podczas spalania tłuszczy w postaci ciepła) i lipolityczne (rozkład tłuszczy na wolne kwasy tłuszczowe). 1,3 Dimetylamylamina(Geranamina) - to naturalnie występujący w przyrodzie związek o działaniu podobnym do Adrenaliny. Składnik ten jest doskonałym źródłem [...]
[...] aktywnie, choć to ona odpowiada za stabilizacji. Skośne brzucha pozostają nietknięte przez przysiad- można się o tym przekonać robiąc skłony boczne z hantlą 30-60 kg- zakwasy przez kilka dni gwarantowane, mimo, że się siada 150-200 kg. Wielostawy nie zbudują ani lokalnie masy, ani nie wzmocnią mniejszych mięśni, dlatego koniecznością są [...]